Vis min kurv
Kurv
 
0
Kurv 0

Verdens bedste brød

Et rustikt brød med kraftig skorpe og god krumme.

Det eneste du skal bruge, er:

  • 1 l. mel 
  • 0,5l. vand
  • 2 tsk salt
  • En kugle gær på størrelse med en ært

Sådan gør du: Opløs gæren i vandet i en skål og bland resten af ingredienserne i. Rør ikke for meget - kun lige til melet er vådt. Tanken er at brødet ælter sig selv, når det hæver. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad dejen stå på bordet i 12 timer. Du kan også sagtens stille det i køleskabet i et par dage. 

Hæld dejen ud på et meldækket bord. Fold nu den fyldende dej over sig selv, først to gange på den ene led, så to gange på den anden. Læg dejen op i en skål, der er smurt på indersiden med olie og drysset med lidt mel. Lad den hæve i yderligere to timer. Sæt din gryde i en 250 grader varm ovn – helst en tyk emalje- eller støbejernsgryde, det kunne også sagtens være vores en stegeso af glas med låg. Tag den brandvarme gryde ud af ovnen, og hæld med det samme dejen op i gryden. Læg låget på og sæt gryden tilbage i ovnen. Tag låget af efter 30 minutter, sænk temperaturen til 230 grader, og bag i yderligere 15 minutter.

Tag brødet ud af ovnen, vip det ud af gryden og lad det afkøle på en rist.

Vi kan varmt anbefale dig at eksperimetere med forskelligt typer mel. 

Grand Cru Cocotte

5,4 l
DKK 599,95
Læg i kurv
DU KAN TRYGT HANDLE MED OS

HOS ROSENDAHL FÅR DU ALTID:

Fri fragt
30 dages gratis retur
2 års garanti på porcelæn

LEDER DU EFTER EN BUTIK?

Find forhandler

Mere end 250 butikker i Danmark forhandler vores produkter. Find en i nærheden af dig.

ROSENDAHL BRUGER COOKIES